Smagning med et større udvalg af ost og kød, super lækre oliven og soltørrede tomater. Jeg havde inviteret et par gode venner fra branchen og havde bedt alle om at medbringe en flaske eller to. Meningen var at vi kunne smage blindt og se hvad vi kunne gætte. De kloge hoveder blev lagt i garderoben og så hyggede vi os ellers derfra.
Invalid credentials
Dubl, Spumante, J. Selosse og Feudi di San Gregorio – ok frisk med lidt citrus og let stil.
1996 Salon, Champagne – sidst smagt for 10 måneder siden hvor den var frisk og med god penetrerende syre. Nu havde verden forandret vinen; stor kraft og power. Rugbrød, citrus og lidt orange karakter. Enorm kompakt i munden, men stadig med god fokus. Imponerende glas Champagne og ekstrem udvikling.
2005 Cuilleron, Condrieu, les Chaillets – sent høstet udgave. En virkelig flot vin med stor duft, tropiske frugter og lidt fad. Munden var præget af den meget lave syre, stadig samme frugtkarakter. Blev holdt oppe af en god mængde mineralitet og integreret ristet fad. Stor vin, der på ingen måde var gået død i sværen. Jeg kan ikke huske hvor jeg startede med at gætte, men det lykkedes mig at finde Condrieu.
1999 Leeuwin Estate, Chardonnay, Art Series, Australien – prop. Man kunne godt fornemme stor kompleksitet og høj frisk mineralitet, på trods af alderen. Den kunne have været sjov at gætte rundt i Bourgogne på.
2005 Knipser, Cuvée X, Pfalz – her blev vi revet rundt, alle andre steder end Tyskland!! Mit første og stensikre bud var Bordeaux, nærmere bestemt Saint Julien! Flot rød farve med teglkant. Herlig afstemt bouquet med mokka, chokolade og brombær med lidt fad. Medium i sin balance i munden med fantastisk flot balanceret frugt koncentration. God kølig stil med lidt bitter og tør tannin til sidst. Virkelig imponeret lavet, blanding af Cabernet Sauvignon/Merlot/ Cabernet Franc. Havde dette været stor Bordeaux, så var jeg ikke blevet skuffet.
2004 Grange des Peres Blanc, VdP d’Herault – klar og gylden i glasset med vanille, smør og røg i duften, lidt marcipan, men meget fokuseret. Blød på tungen, relativ lav syre, måske pakket lidt ind. Den lukkede mere op for posen i løbet af aftenen. Stor palet af blomster og sule/orange frugter. Mit bud røg til Bourgogne igen, det var nok fadet smukke integration. Derefter til Languedoc. Virkelig en stor vin med et langt liv foran sig.
Endelig tid til min første servering i aften:
1999 Quorum, HASTAE, Barbera d’Asti – enorm mørk. Tæt og mørk duft, mørke kirsebær og lidt frisk blomme. Lav tannin i munden med relativ høj frugtsyre, bitter kirsebær, flot balancerende på en bom! Penetrerende og utrolig holdbar i munden! Alle gættede Bordeaux … Virkelig en stærk vin, hos Parker er han uenig med Galloni om point; Galloni 88, R. Parker 95.
2004 Vieux Château Certan, Pomerol – rød bindbær med lidt urter og kølig frisk frugt. Meget lidt fad i duften. Meget ren og fokuseret i smagen, næsten ensporet, men positivt ment. Meget køligt udtryk med en anelse læder. Flot og rolig. Ca 70% merlot og 30% cabernet franc. Mit bud gik til Spanien, hvor end det så kom fra.
2004 Les Trois Marie, Roussillon – er kun blevet endnu mere kompakt siden sidst jeg smagte den. Stor voldsom frugt og masser af peber og animalsk stil. Virkelig flot sat sammen. Den blev ikke serveret blindt, men alle var glad alligevel. J
1999 Heitz Cellars, Cabernet Sauvignon, Napa Valley – lidt varm acetone, maling, brombær jam i duften. Mere balanceret og rar i munden, godt skud fad, søde modne bær strammet godt op af tørstof fra fadet og gode sunde tanniner. God fokus. Jeg kan desværre ikke huske mit gæt, men tror ikke det var Californien… Flot vin.
1994 Chapoutier, La Mordorée, Cote Rotie – lys tegl. Ekspressiv duft med bacon, hindbær og oliven. Afstemt i munden med mdium syre og tannin. Godt bid og herlig friskhed. Mineralsk tone og gode røde bær. Virkelig en stor vin med bred fylde og god solid kerne! Morten gættede Cote Rotie og Alex nuppede 1994 – sådan!!
2006 Milouise, J-P Padie, Vdp Cotes Catalanes – moden med blød abrikos og en anelse sødme.Herlig frisk med god spillevende syre og lidt bitre kerner, og hyben! Nice balance! Fremstillet af grenache gris og blanc. Den blev mildest talt ikke gættet…
1990 Rappenhoff, Niersteiner Pettenthal, riesling Auslese, Rheinessen – dyb og gylden som det pureste guld. Petrol, stenfrugter og pære på næsen. I munden super blød med orangefrugt, medium syre i fuldt vigør, herlig sødme der gav god fylde. Alligevel godt stram i betrækket og med et stort potentiale. Fantastisk vin, der også smagte stort to dage senere fra flasken…
Aftenens bedste vin var ikke nem at kåre, for mig var det enten La Mordoree eller Salon 96.
Tak til alle for en hyggelig aften, surt for dem der meldt afbud! Håber at vi alle ses næste gang!