En aften i godt selskab hvor planen var at smage lidt forskellige bobler. Planen var at smage en stor del forskellige mousserende vine. Der var en del flere end her omtalt og afbilledet. Jeg må indrømme at nogle af de mere obskure ting ikke fortjener omtale. Menuen var sat af Michael og undertegnede med et par retter til hver. Det synes jeg vi slap rigtig godt fra.
Vi startede med pestosnegle (hjemmelavet pesto smurt ud på pizzadej, rullet og stegt i ovnen) croustader med fyld af laks, creme ost og lidt krydderurter, rogn og purløg på toppen. Hertil startede vi let og nemt ud med:
Guerrieri Rizzardi, Prosecco, Extra Dry – herlig frugt og god friskhed. Ikke så tør at det strammede i mundvigen hos nogen. Absolut en Prosecco af de bedre med renhed i frugten og pæn balanceret smag.
Herefter fulgte en melon/løgsuppe med bacon og purløg. Herlig frisk sag som jeg har tyvstjålet fra en middag på et slot i Pomerol for mange år siden. Oprindeligt blev den serveret med en Graves Superieur (halvsød hvidvin fra Bordeaux distriktet), sidenhen har jeg valgt at servere Riesling med en anelse sødme og pænt syreniveau. Gætter du her på Spätlese, så er du ikke helt ved siden af. Denne aften prøvede vi med lidt tørre bobler for at se om syren var nok som modspil. Det var det ikke så suppen blev nydt stille og roligt og vinen bagefter.
Ferrari Brut, Trento, Italien – herlig spumante der bragte minderne frem om en dejlig sommer. Her ganske godt styret med pæn intensitet og lidt mere oxidativ i stilen end forventet. Som modspil fik vi en standard Juve y Camps der ikke var mindeværdig.
Der røg en flaske
Bianchi Brut, Traditionel Method, Argentina på bordet. God intensitet, men fladede hurtigt ud i smagen og efterlod en kedelig spids syre. Duften og den primære smag ledte ellers tankerne pænt mod Champagne. Er da også fremstillet på Chardonnay og Pinot Noir. Denne kunne godt være værd at prøve en aften med lidt færre bobler som direkte sammenligning.
For ikke at skride helt væk, måtte vi nu have Champagne!!
NV Charles Mignon, Comte de Marne, Brut 1’er Cru, Champagne – som altid med god frisk citrus. Intens og lidt tropisk frugtkarakter. Selv her på 3. dagen holder den stilen rigtig godt. Bør nok kunne gemmes lidt i kælderen.
Til hovedret havde Michael skaffet et stort stykke okseculotte (amerikansk) perfekt stegt i ovnen og serveret med hjemmelavet bearnaise og bagte kartofler! Super lækkert kød der var pænt saftigt og flot rosa, saucen var bare helt i top, men ikke slankemad.
Vi havde naturligvis en flaske rosé bobler til, og udvidede programmet med en rødvin også. Just in case man fik lyst til det.
2005 Deutz, Rosé, Champagne – klart aftenens bedste bobler. Fantastisk charme og ekspressiv duft med masser af røde bær. Tydelig Pinot karakter. Herlig mousse med små elegante bobler. Syre i god balance med frugten. Kører rundt på hele paletten med stor elegance og herlig friskhed. Giv mig mere rosé fra Deutz – det er de gode til.
2001 Château Paveil de Luze, Margaux – en klassisk Margaux med de dyder der skulle til for at sidde lige i skabet til det herlige oksekød. Mørk mokka og chokolade, solbær og cremet struktur. Moden god Bordeaux er måske forudsigeligt, men absolut en fornøjelse når oksekød og vin skal matches.
Op til flere gode oste kom på bordet, tak til en altid sikke leverandør i Esbjerg.
Ruinart, Brut, Champagne 37,5 cl. – endnu en flaske fra lageret af de små buttede. Stadig med god dybde og lang mørk oxidativ stil. Kunne stadig drikkes efter 3 dage… Utrolig holdbart guf.
2006 Juve y Camps, Reserva de la Familia, Brut Nature, Gran Reserva – så lang en titel at selv tysk vin må skamme sig. God tæt power bombe med meget tropisk frugtkarakter. Rigtig flot lavet, men bærer dog præg af sine kedelige druer som den er lavet på. Som altid har Cava det største problem ved at det fremstilles på druer der ikke smager godt. Champagne og mange andre mousserende vin vinder nemt på at de laves på Chardonnay og Pinot Noir som base. Råmateriale betyder også meget når vi snakker vin.
Vi sluttede måltidet med en perfekt luftig og frisk Tiramisu. Hertil et par Demi-Sec udgaver, hvor kun denne bliver nævnt:
Charles Mignon, Demi Sec, 1’er Cru Champagne – god integreret sødme. Her er blød frugt og saftig stil. Næsten lidt marcipan agtig sødme, men med god frugtsyre til at balancere festen i glasset.
Tak for endnu en god aften i Casa Kreutzer!
Sådan en aften kunne man da godt være misundelig på.
Har selv drukket Deutz et par gange og mener virkelig man får meget Champagne for pengene.
Kan du ikke smide opskriften på den løg/melon-suppe? 🙂
Hej Anders
Det var en ganske behagelig aften!
Der skal bruges ca. 3 meloner, gerne 2 galia meloner og 1 net melon. Der tages et par kugler ud af hver til pynt og resten skal blendes sammen med 1 – 2 løg, alt efter størrelse. Et par fed hvidløg er også godt. Salt og peber må heller ikke glemmes.
Jeg blender det og så ryger det i fryseren for at blive helt koldt. Serveres med kuglerne fra melonen og frisk ristet bacon, samt lidt purløg til pynt.
Se evt. her for billede
God fornøjelse og husk en god Spätlese!
Uhada, det lyder som en god aften.
Det er sQ godt at se i har fået prøvet alle de panjer, men hvor kan de købes????
Og hvor mange var i lige? – det lyder som en par-aften, hvilket vil sige fire, men så skal man nok heller ikke ligge så meget i smagskommentarerne fra de sidste vine 🙂
Uha, de er købt lidt forskellige steder. En del i Vinspecialisten og et par stykker i Skjold Burne.
Det lyder ganske rigtigt som en par-aften. Vi må da også beklage at vi ikke fik drukket op….