Har du drukket noget interessant vin fra Danmark i påskedagene? Jeg har desværre ikke, men flere andre har.
Den fantastiske engelske vinjournalist Jancis Robinson har spist på Noma forleden og drak deres egne danske vin, som én af 11. Ifølge Twitter kommer der måske snart et indlæg om hendes mening om deres sammensætning af mad og vin. Noget der tidligere har været diskuteret heftigt på blogs, samt Facebook.
Til Madbloggersymposium sidste år var jeg heldig at smage de fleste vine fremstillet på deres vingård. Her er indlæg med noter.
I december sidste år smagte jeg ganske interessante vine fra Degnemosegaard, her er noter. Vine som man burde drikke her i den danske forsommer, perfekte ledsagere til de første danske asparges.
Vinavisen har i denne uge også en enkelt dansk vin med i anmeldelserne.
Fra www.VinAvisen.dk
Orion Classic, Skærsøgaard, regional vin fra Jylland, Danmark, 2010
145 kr., Skærsøgaard Vin
Citrus og papaya præger duften af denne liflige hvidvin, mens smagen er tør og frisk, læskende og med en forfriskende syre, der gør vinen yderst velegnet til mad. En vis fedme får eftersmagen til at holde længe i munden. Med sine kun 11% alkohol er vinen perfekt til en sommerfrokost på terrassen.
Hvad har du drukket i påsken??
Rene Redzepi lagde lige følgende på Twitter: http://www.bbc.co.uk/programmes/b00zq9vp
Et godt radioprogram om det “nye/gamle” udtryk: “Naturlig vin”