En super hyggelig aften hos Karsten udviklede sig med pizzaer i ovnen og en masse god vin.
Ruinart Rosé, Champagne, 37,5 cl. – 2 flasker med god alder. Der var stor flaskevariation, men de smagte begge fremragende med tyngde og dejlig balanceret rød frugt. Flaske nummer 2 havde lidt mere mousse, men den første en mere indsmigrende smag.
Ved et herligt tilfælde fik vi senere på aftenen 2 forskellige vine fra Roussillon, med kun 50 km afstand mellem de 2 producenter. Det viste sig at være 2 meget forskellige vine, den éne fremstillet efter biodynamiske principper og den anden efter mere traditionelle principper.
2009 Matassa, Cuvée Romanissa, Vin de Pays Cotes Catalanes – fremstod som den elegante af de to med en fantastisk rød farve en levende duft med jordbær og rabarber i smuk komposition. En snert af prut og urenhed til at starte med, men den fes hurtigt af og gav os en herlig balanceret rødvin med flot karakter og elegance. En herlig frisk vin med stor andel af nydelsesfaktor. Nem at drikke, men det skal ikke opfattes negativt.
2004 Calvet Thunevin, Les Dentelles, Cotes du Roussillon – en power vin med stor struktur og nu med et par år på bagen. Viste sig fra sin gode side med stor intensitet og en dyb rumlende moden frugt. Lige dele Grenache og Carignan med en ordentlig røvfuld fad giver en vin hvor tyngden, intensiteten og voldsomheden spiller en stor faktor.
2011 Mas de Daumas Gassac, IGP, Languedoc – stor friskhed og høj intensitet. Fylde uden at være tung. Virkelig fremragende hvidvin, som jeg gerne havde nydt til en omgang jomfruhummer.
2011 Chateau la Canorgue, Luberon rosé – en sprød og frisk rosé, der ikke gjorde det store væsen af sig, men smagte herligt.
2008 Niepoort, Redoma Rosé, Douro – interessant at smage denne med alder. Stadig i live med stor kompleksitet og en herlig bagvedliggende sødme, der flot afslørede området.
1999 Tardieu Laurent, Cote Rotie – det blev nok aftenens skuffelse. Blev serveret ved 12 grader og viste nærmest ingen karakter. Med lidt varme i glasset blev vinen da acceptabel, men ikke nogen stor oplevelse. Måske også en lidt voldsom rødvin at smide på som den første, inden vi havde smagt den sidste hvide?
2009 Dr. Bürklin Wolf, Jesuitengarten, Riesling Trocken, GC, Pfalz – stram i betrækket, med tydelig Pfalz karakter. Fersken, citrus og grønne æbler. Høj mineralitet og løfter om at denne vin nok skal blive stor en dag. Lige nu mangler jeg charme.
2009 Chateau Liversan, Cru Bourgeois, Haut Medoc – en rigtig lille saftig Bordeaux i en moden årgang. Ingen kanter og ingen problemer i den vin. Lidt kedelig og forudsigelig.
2008 Quinta do Vallado, Douro – så var der tydelig portugisisk rødvin i glasset. Rustik stil med sort moden frugt.
2009 Luigi Einaudi, Barbera Piemonte – herlig saftig Barbera med jordbær og friske hindbær.
2010 Maculan Dindarello, Moscato, Veneto – super klar og tydelig stil med herlig frugtsyre og masser af citrus/lime frugt. Et bud på producenten må siges at være godkendt så sent på aftenen.
Tak til alle for en hyggelig aften, gode vin – fantastiske pizzaer med god kant!
Hej Frederik!
En ren glæde at følge din blok. Jeg får ikke læst nok på den, da jeg jo bliver bombarderet fra alle sider og alle leverandørerne med diverse “positive” info, medaljer med videre. Men det er skønt at læse dine fantatiske egne ord og beskrivelser af vinene. Det kan du dælme. Tillylkke med det. Kunne godt lide din frække afrunding pizzaer med god “kant”.
God weekend!
Kram fra Ole og Tine
Tak Tine. Der var nu ikke noget frækt i en brændt pizzakant 😉
Hyg jer