En af dette års herlige sommeraftner. Vi havde 4 x H til middag og jeg havde hygget mig i køkkenet med en god håndfuld serveringer. Ingen noter taget, så her er blot billeder og små kommentarer.
Gosset, Brut Excellence – en herligt Champagne med god frisk stil. Citrus og fersken i skøn harmoni med de dybere autolytiske noter.
3 slags toast: med hvidløgsrejer, med terrine de canard og laksetatar
En enkelt røget kammusling, anrettet i skiver ovenpå sprød sommersalat
2011 Babich, Riesling, Cowslip Valley, Marlborough, New Zealand – en herlig tørstslukker der passede fint til den ikke kraftigt smagende musling
Nederst en púré af blomkål og gulerod, kogt i hønsfond. Ovenpå en perfekt grillet kammusling. Det var en rigtig god kombination mellem de to smagsretninger. Det skal klart prøves igen.
2011 Babich, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand – en anelse parfumeret, men holdt i dejlig stramme tøjler. Jeg kan hurtigt blive træt af disse NZ sauvignons, men den her er altid godt styret. Passede glimrende som ledsager til pure og grill.
Kartoffelsuppe med croutoner og et par dråber balsamico-glace. Blev serveret netop som aftenen blev lidt kølig – perfekt.
Så blev der serveret grillet kyllingebryst marineret med oregano, citron og hvidløg, lammeculotte, bbq spareribs og et par jøller. Hertil små nye kartofler vendt i olie og ristet i ovnen. Ingen billeder, nej, men vinen kommer her:
2002 Peter Lehmann, Shiraz, Eden Valley, Barossa – havde udviklet en herlig kompleksitet med årene. Animalsk, sort peber og skifferagtig mineralitet. En kraftfuld vin, der stod godt til grillkødet.
2004 Fabiano, I Fondatori, Amarone delle Valpolicella Classico, Veneto – topcuvéen herfra Fabiano, efter 4 timer på karaffel fremstod den med stor intensitet og kontrolleret voldsomhed. De 15,5% alkohol dækkede den modne intense frugt sagtens over.
3 fine stykker ost, lidt løgkompot og mit eget Rosmarinbrød – herligt.
2001 Niepoort, Colheita, Douro, Portugal – elsker bare Niepoorts Colheitaer, her bydes på fine oxidative lædernoter, sammen med frisk rød frugt. Virkede lukket lige fra flasken, men efter én time på karaflen lukkede den sig smukt op.
En herlig Tiramisu, som på opskriften fra Klidmoster har lakrids og citron til at give friskhed.
Tak til alle for en dejlig aften, som snart bør gentages.