Byen lever, stemning er god, humøret højt. Det har været en fantastisk dag, en lang uge. Mennesker glider forbi, solen er gået ned. Maven kalder på mad, hovedet kalder på en oplevelse. Små lækre ting til en tallerken, god vin i glasset. Det hele kalder på TAPAS. Aarhus er smilets by, jeg har været her en del på det seneste. Første gang klassisk fransk på ET, denne gang spansk stemning på CanBlau.
Vi prøvede ikke at overskue kortet, der var ellers masser af muligheder. Vi valgte nemt, vi startede med Sherry – Fino, naturligvis. Kom saltmandler & oliven, kom brød til vores bord.
Menuen hed noget med kolde retter først, noget med varme retter bagefter. Vi slap for at vælge, skulle lige finde en vin. Rødvin fra Spanien er kedeligt, hov – lidt frækt måske. Hvidvin er levende, her er udvikling og liv – det tager vi!
Bodegas Rey Fernando et Castilla, Fino Sherry – salt og hvid kalk, meget lidt frugt, men en god ganerenser.
Første anretning var rillette med æble/myntecreme – frisk og lækker. Papirtynd skinke med fabelagtig smag af kokos?
Rejer i hvidløg, på radicciosalat – balanceret og ikke overdrevet.
Okseinderlår – tundtskåret med revet ost på salat.
2010 José Pariente, Varietal Verdejo, Rueda – sprød, mineralsk og med fin fedme. En herlig ledsager og et relativt godt køb.
Lammenakkefilet, grønne tomater – syrlig og søde og super mørt kød. Kartofler, friteret med salsa og dressing.
Svinekæber med fine rødløg. Velsmag.
Kartoffelkroketter med flabet irgrøn fersillepesto.
Samlet set: super velsmagende, mættende og autentisk lækker stemning. En stor anbefaling og 5 stjerner herfra!