En herlig dag på Roskilde Festival 2013. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, der var støv i luften og der stank af urin. Hvad kan man ønske sig mere?
Et bredt udvalg af økologiske drikkevare og lækker øko mad, fremstillet med omtanke. Jeg har deltaget i fuldt omfang på Roskilde Festival i 2006, 2008 og 2009, hvor jeg var leverandør. I år var jeg inviteret til en enkelt dag, af festivalen, for at kigge på de økologiske drikkevare.
2 ting jeg ikke kan udtale mig om er de 2 mest solgte:
– Tuborg. Solgt enten som fadøl, eller som dåser med RF logo. Den blev set over alt og min eneste tanke er: Den er vist ikke rigtig økologisk, på trods af den grønne farve…
– Ét liters rød- og hvidvin på karton. Er så rammende omtalt af Rasmus Homgård at jeg vil lade den stå alene HER.
Det jeg kiggede nærmere på var:
– Boderne rundt på pladsen. Et flot bredt udvalg af økologisk spiritus og især alt hvad der blev blandet i. Lige fra frugt til sodavand. En klar forbedring siden 2009 hvor jeg var med sidst. Det skal dog siges at der stadig er en mindre overvægt rundt omkring af de mærker der nok betaler for at blive set: Absinth Bar med Pernod Ricard osv. Der blev testet en Mojito til lyden af Dead Can Dance…
__________________________________________________________________
– En rigtig vinbar! Fantastisk! De innovative drenge fra Malbeck Vinbar havde stillet op med to barer; én bod med bobler ude på pladsen foran Orange. Én i området ved Cosmopol – den kan anbefales! Her var et bredt udvalg af vine på glas. Alt fra Argentina på forskellige druer, fra forskellige producenter.
Jeg smagte på udvalget og bedst var Benegas Finca Libertad på et blend af traditionelle Bordeaux druer.
__________________________________________________________________
– Kaffe! Peter Larsen er tydeligvis stærk sponsor, for han var en del steder. Jeg testede en espresso i Mediebyen. Den smagte af gamle tørre bønner, der var ristet for hårdt. Uelegant og ligegyldig.
Riccos var på plads ved badesøen. Her fik jeg en herligt balanceret latte, med økologisk mælk og friskristede bønner! Det spillede maX og får en stor anbefaling.
__________________________________________________________________
Mad. Her er virkelig sket noget siden 2009 hvor man var begyndt at fokusere på bedre mad. Der er nu især Food Court som oplagt for dem der vil have ordentlig mad. Ude på pladsen er der også et smukt udvalg med sikre valg som Cofoco og Meyers. Der findes stadig uinteressante boder med papboller og burgere der er fremstillet uden kærlighed. Sådan så det ud, jeg smagte ikke. Food Court bød på et bredt udvalg af rigtig interessante ting og da jeg kun skulle have ét måltid valgte jeg den altid bedste anbefaling: Den længste kø! Københavns Madhus havde Pulled Lamb på menuen og det smagte fantastisk.
Se meget mere om maden på Roskilde Festival hos Gastromand.dk
____________________________________________________________
Musik: Naturligvis fik jeg også løbet vanlig spidsrod mellem de forskellige scener. Et udvalg af 10 koncerter på 9 timer førte mig langt omkring. Det er noget af det jeg elsker mest ved denne Festival. Diversiteten der får en til at elske og nyde musik man normalt ville gå i en stor bue udenom.
Jeg blev trukket ind i Pavillon-teltet til en vild oplevelse med en Ukrainsk folkemusikorkester. Det havde jeg aldrig troet, men oplevelsen og intensiteten hvor alle i teltet bare bliver fanget af musikken, uden at fatte en meter af teksterne.
Lidt hard-core Hip Hop med Killer Mike og El-P i Cosmopol var med tunge beats lige fra den gamle skole. Lidt selvglade – på den fede måde.
Turbonegro på Orange var for vildt. Langt væk fra min vanlige boldgade, men stor energi og tryk på.
Bobby Womack var måske fejlcastet, jeg kunne ihvertfald ikke se meningen som start på en fredag aften på Orange.
Den Sorte Skole holdt den vildeste fest i Arena! De kan 2 mand med iMac og pladespillere holde 15.000 mennesker helt til ilden! For vilde beats og en fantastisk rundgang mellem vildt og voldsomt over roligt og balanceret.
Rihanna kan man sige meget om, men det var en fest der nåede helt ned bag i rækkerne, hvor jeg stod. Der blev danset og sunget med i god stil.
__________________________________________________________________
Roskilde Festival anno 2013, er den økologisk, bæredygtig eller? Set over en bred kam gør festivalen et super flot stykke arbejde for at indføre det på flest mulig punkter. Stort klap på skulderen for det. Samtidig er det stadig en forretning der skal hænge sammen. Her er det nødvendigt at have store virksomheder inde, som åbenbart ikke kan være med på den økologiske bølge. Jeg er sikker på at Roskilde gerne valgte en økologisk øl, hvis den producent havde de samme penge at lægge i budgettet.
Tak til Roskilde Festival 2013 – én dag var en stor oplevelse for mig og en perfekt start på min ferie!
One thought on “Roskilde Festival 2013, var den øko?”