Mød min ven Madsen, han elsker at lave mad og er ikke bange for god smag. Da Madsen voksede op besøgte han sin familie i Nordjylland der lavede ’fattigmandskoteletter’. En version hvor man panerer flæsk, da det er en billig udskæring af svinet. Denne smag har ligger og ulmed i baghovedet og i de senere år har Madsen udviklet en naturlig kærlighed til bacon. Denne ret er så kombinationen af disse ting.
Efter en kort meningsudveksling på Facebook endte vi med at denne servering bør hedde: Feu de Frittes, eller fordansket: panerede ornespåner. Her følger opskriften fra Madsen, i bedste billedform:
Et stykke nyrøget bacon fra den lokale meat-pusher..
TYKKE skiver.
Mel, paprika, cayennepeber, æg og panko.
Klar til at komme i bad
Færdig: et lækkert stykke bacon med tyk perfekt panering udenpå. Bliver det for meget? Nej, da!! Fedt med fedt på er dejligt…
Det er endnu en fantastisk måde at udnytte et godt stykke bacon. Er du en rigtig
Hvad drikker man til med succes?
2009 Weingut Eser, Oestricher Doesberg, Riesling Spätlese, Rheingau – god intensitet i smagen, hvor kombinationen af frugtsyre og sødme spillede perfekt op mod dette stykke guf.
En anden god måde at få masser af bacon smag, kunne være denne eksplotion!