December måned byder som altid på en travl tid og en masse gode vine. Heldigvis er det nogen gange uformelt og andre gange til god mad. Jeg kan nærmest ikke andet end at glæde mig over mit gode liv. Disse flasker er nydt i forskellige sammenhæng og fortjener en kort note.
2010 Domaine Belle, Les Pierelles, Crozes Hermitage
2012 Domaine de Ferrand, La Ferrande, Cotes du Rhone
Kan vi ikke bare blive enige om at Syrah fra Rhone smager piv hamrende lækkert! Crozes smagte jeg forleden dag i 2006, her i 2010 stod den endnu mere frisk og lækker. Man skal sku ikke gemme alting. 2012 ren Syrah fra Ferrand stod også lækkert, især på 2. dagen fra flasken. Begge drukket til middag hos min lillebror til fantastisk svineskank! Indkøbt for egne skejser.
2013 Louis Jadot, Couvent des Jacobins Blanc, Bourgogne – ganske vellavet, men ikke særlig dyb og kompleks hvid Bourgogne. Drukket hjemme ved bordet, en gave.
2012 Schloss Lieser, Riesling Kabinett – saftevand for voksne og en perfekt start til voksne mænd til en aften på MASH i Bredgade.
2012 Domaine Thomas, Pinot Noir, Dundee Hills, Oregon – virkelig velsmagende flot Pinot fra Oregon. Kølig og mineralsk med bløde tanniner og helt ren i eftersmagen. En god producent jeg ikke har smagt fra før, men han er nu på min radar. Drukket på MASH.
2013 Philippe Pascalet, Chambolle Musigny – skrid det er lækker saft! Jeg kan så godt lide intensiteten og nerven i vinene fra Pacalet. Denne skuffer heller ikke sidst på aftenen. Intens og mineralsk med stor frugtrigdom. Virkelig velsmagende. Drukket (med stor fornøjelse) på MASH.
2013 Cortes de Cima, Chaminé, Alentejo – herlig velsmagende saft. Mørke bær, lidt lavendel og urter i eftersmagen. Tanniner der holdes godt i skak af frugtsyre og smagsintensitet. Portugal bliver ved med at overraske på høj kvalitet. Drukket hjemme.
2004 Les Trois Marie, Thunevin Calvet, Cotes du Roussillon Villages – for pokker den vin vil aldrig slappe af. Jeg har nu nydt mine flasker over en længere periode og den har efterhånden påtaget en god mængde modenhed. Der er lidt portvinstoner i næsen med ristede nødder, chokolade og tobak. Intens og vild river den stadig mundhulen op og står rank tilbage med frugten som dominerende faktor. Købt ind for egne penge.
Quinta Santa Eufemia, 20 Years Tawny, Douro – som afslutning på en hyggelig aften med kunder i vores butik. Roberto kørte en fremragende menu og vi afsluttede med denne herlige 20 års tawny. Så smuk og balanceret. Køb dog en 20 års Tawny Portvin og stil i køleskabet til juledagene. Smagt på jobbet.
2013 Domaine Coquard Loison Fleurot, Grand Cru, Echezeaux – ny producent i sortimentet hos Otto Suenson. Glæd dig. Det er super. Udsolgt. Smagt på jobbet.
2005 Domaine de Ferrand, Chateauneuf-du-Pape – vi fandt lige en gammel flaske over i et hjørne af lageret. En ‘neuf der laves på ren Grenache og lagres på cementtanke. Utrolig så kompleks den bliver med et par år i flasken. Højoktan og intens med dybe blommer og rosenblade.
2013 Markus Molitor, Riesling Spätlese, Saarburger Rausch, Mosel – ja jeg elsker vinene fra Molitor men her gik det galt. Til en gang boller i karry var denne simpelthen for let. Alene er det et smukt og meget elegant glas med fin mineralitet. Købt for egne penge.
2010 Il Poggione, Brunello di Montalcino – ugens største hit på min Facebook var dette lille billede fra smagning onsdag. Robertos svineragout og så en alt for ung Brunello di Montalcino. Den har alle elementerne og vil helt sikkert udvikle sig godt. Jeg er glad for Il Poggione, det lægger jeg ikke skjul på. Smagt på jobbet.