Oops I did it again… Søllerød Kro til frokost

Ja, jeg har et godt liv og jeg sørger for at nyde hvert et sekund. I dag havde jeg fornøjelsen af at markere en milesten på arbejdet, med en frokost på Søllerød Kro. Jan Restorff er en af kongerigets bedste værter og denne dag var ingen undtagelse. Tak for god beværtning. Vi var fire mand og lagde programmet i hænderne på Jan, der tryllede en stor og solid frokost frem fra køkkenet. Tak. Som vanligt bliver man lidt kort på ord, men her er billeder, suppleret med et par ord.

dsc_3886_28992933321_o

Generelt var alle retter lige i skabet og sprængfyldt med god smag.

dsc_3843_28451209903_o

2004 De Sousa & Fils, Cuvée des Caudalies, Brut Champagne – ekstremt intens og en meget flot Champagne. En anelse oxidativ og tung i sit udtryk, men stod flot til maden. Fadet var i den grad tydeligt, men stadig stor koncentration i frugten. Jeg gættede forkert, så Jan kom naturligvis med den jeg gættede på, bare for at sætte mig på plads…

dsc_3844_28451210383_o

2006 Pol Roger, Vintage, Brut, Champagne – mere præcis og elegant i sit udtryk. Stadig en del fad, men herlig friskhed og balance. En herlig gang bobler der især stod flot til vores caviar…

dsc_3834_28782947200_o

Første servering var blomkål på 3 forskellige måder.

dsc_3882_28448267024_o

En masse tomme glas, hele bordet rundt, det var sådan det endte…

dsc_3835_28992747941_o

Æbler i fine skiver med vabena. Frisk og saftigt.

dsc_3836_28448145964_o

Noget and, som havde meget stor smag og startede med at vise den store smagskoncentration vi ville opleve i løbet af denne frokost..

dsc_3840_29036265326_o

Ganerenser med rogn og en stor koncentration af grannåle.

dsc_3847_28963656822_o

Caviar fra en tysk stør på 15 – 18 måneder. Serveret på den klassiske facon på Søllerød Kro med en bund af selleri puré og knivmuslinger. Absurd lækker servering, der sad lige i skabet.

dsc_3849_29036289146_o

Fiskebolle med skum og bulgarsk caviar fra en 10 måneder gammel stør. Hvis det var sådan mine fiskeboller smagte, så spiste jeg det absolut noget oftere.

dsc_3851_28448179794_o

2009 Trimbach, Clos Ste Hune, Riesling, Alsace – wow og så mere wow. Stor frugt koncentration, masser af stram tropisk frugt, høj mineralitet. En stor og balanceret vin der bare udviklede sig efter hvilken ret den blev smagt med.

dsc_3852_28448182424_o

Rødfisk, der kom på en bund af grillet tomat en anelse puré med ansjoser og en top af oliven”gummi” og en skum der bare havde stor intensitet. En af dagens flotteste retter.

dsc_3856_28451267773_o

Hummer, stegt og med nødder og sauce.

dsc_3857_28783016190_o

2013 Domaine de la Tournelle, Fleur de Savagnin, Arbois – slank, elegant og med et flot mineralsk udtryk. En anelse for simpel, men flot og ren.

dsc_3859_28783017120_o

2003 Jean Francois Genevat, Vin Jaune, Cotes de Jura – en helt unik vin, fra muligvis den bedste producent i området. Fremragende smagsintensitet og en stor kompleksitet. De voldsomme noter fra flor-lagringen spiller en underliggende rolle, da Genevat formår at trylle stor frugt frem i denne. En smagstype, der som tør Sherry, kræver lidt tilvænning. Denne er dog helt i top af skalaen.

dsc_3861_28448265824_o

2013 Vincent Dancer, La Romanée, 1’er Cru, Chassagne Montrachet – så skreg næsen at vi var hjemme. Én kaldte Chassagne, så jeg holdt fejlagtigt på Puligny. Fin smagsintensitet, lidt røg og fin syngende frugtsyre.

dsc_3862_28448230804_o

Hestebønner spillede en stor rolle her, især hvis man ikke er fan af bønner 😉 Resten var virkelig godt og fik egentlig styret fint omkring bønnerne. Havtaske hvor halen var stegt hårdt og så igen lidt sauce med grannåle.

dsc_3866_29036383076_o

Her blev jeg simpelthen så glad…. oksemørbrad med foie gras, butterdej og masser af revet trøffel. Det smagte så godt at englene sang i stuerne. Absolut min favorit og så var jeg mæt….

dsc_3867_29069264695_o

2013 Prieure Roch, Gamay, Bourgogne – saftig og med flot levende “naturvins-liv”. Rigtig lækker saftig, ren frugt og god længde.

dsc_3869_28992898281_o

2008 Cavallotto, Bricco Boschis, Vigna San Giuseppe, Riserva, Barolo – medbragt fra eget lager, da vi ved at Jan kan lide Cavallotto. Stor koncentration og den klassiske Cavallotto finesse. Stor vin.

dsc_3870_28783053230_o

36 måneders comte i flager med xx mellem. Intens smag, der bare var alt for meget til en frokost for mig lige her. Oplevede at melde pas og levne af en servering på så højt niveau. Det var ikke ok Kreutzer…

dsc_3871_28963757412_o

Bærsaft med en herlig frisk macaron. Det kunne man lige klare. Husk at det søde rammer en helt seperat mave.

dsc_3872_28448255154_o

2012 Winzerkeller Andau, Scheurebe Beerenauslese, Østrig – sød og med ok balancerende syre. Jeg var måske ikke helt opmærksom her.

dsc_3875_28963765442_o

Frisk is og syltede bær. Forfriskende og lækkert.

dsc_3877_29069290715_o

Frossen banan, tror jeg.

dsc_3879_28448264354_o

Pandekage, ja tak, når nu der ikke var lagkage.

dsc_3880_28448265554_o

Tesseron Lot No 29, X.O.Exception, Grande Champagne, Cognac – ikke en Cognac jeg egentlig havde regnet med ville ramme mit glas. Her kom den og hvilken herlig saft. Så fin, så balanceret og med de blødeste smagsnoter af moden frugt, appelsin og tilpas mængde fad. 100 point til Cognac har Parker ikke givet mange gange, her har han. Kan egentlig godt se hvad han værdsætter ved elegancen og finessen, jeg mangler nok noget kant for at komme helt op og ringe.

dsc_3881_28448266564_o

A.E. D Or, Destillerie No 11, Vielle Reserve, Grande Champagne, Cognac – intens og en rigtig herre-Cognac. Her er en helt anden dybde og mere tørrede frugtnoter. Virkelig lækker.

Tusind tak til Christian Olsen for invitationen og tusind tak til Jan R. for at være byens bedste vært.