“Jeg bager burgerboller” sagde jeg da Ann ringede fra Jylland. “Stop, jeg sender lige den gode opskrift på luftige burgerboller” Som så sagt så gjort og jeg bagte løs. Naturligvis tester man altid lidt og tilpasser til sit eget lidt spelt-moder univers.
Jeg prøvede med fokus på forskellige slags mel, med og den rugmel. Her er min tilpassede opskrift, som jeg er glad for at bage burgerboller efter.
Tilberedningstid fra start til slut: ca 2,5 time
Ingredienser til 16 luftige burgerboller:
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2½ tsk sukker
- 1,5 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olivenolie
- 150 g groft rugmel
- 150 g havregryn
- 500-550 g hvedemel, jeg bruger manitobamel
- ekstra æg til pensling
- sesamfrø til drys
Fremgangsmåde:
- En stor margretheskål passer til formålet. Heri al gær, lunt vand, salt, sukker, olie og æg.
- Havregryn og rugmel måles af og tilsættes
- Al hvedemel tilsættes og så skal der bare æltes grundigt, enten på maskine, eller klumpen ud på bordet
- Lægges på bagepladen til hævning i 1 time
- Æltetid igen. Æltes og deles i 16 stykker der lægges på bagepladen igen. Læg en bageplade ovenpå med vægt, så bollerne trykkes flade under hævningen. Hæves i 30 minutter
- Pensles med æg, drys sesamfrø på og pensl igen. Dobbel pensling gør at sesamfrø ikke falder af efter bagning.
- Bages i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 14 minutter, til de har den rette gyldne kulør.
Super enkel og luftig opskrift, som gjorde både gæster og familien tilfredse. Vi brugte denne opskrift til en gang pulled pork, men de kan bruges til mangt og meget.