Roks Restaurant var elegance

Det var en stor oplevelse at spise på Roks restaurant i Torshavn. Samtlige serveringer bød på elegance og finesse på den helt store klinge. Roks restaurant var elegance i både maden og omgivelserne. Roks er en ren fiskerestaurant der er lillesøster til Koks, der i øjeblikket kører pop-up på Grønland. I samme familie er også Ræst, som der kommer omtale af her på siden senere.

Det var vores første gang på Færøerne og Roks var anbefalet fra mange sider. Det var en anbefaling vi blev glad for. Vi blev serviceret af Ida, og hendes kollegaer. Super service fra start til slut, både god hjælp til valg af vin, samt forklaring af de enkelte serveringer. Senere på aftenen fik vi også en snak med sommelier og restaurantchef Karin Visth. Super stemning i hele restauranten, hvor alle virker til at være glade for at være en del af holdet.

Menuvalg på Roks

Der kan vælges mellem en stor, eller en mindre menu. Vi valgte at gå med den mindre, som var rigeligt omfattende for os. Denne menu dækkede dog stadig over seks serveringer og vi gik mætte og tilfredse fra aftenen.

Vin på Roks

Der tilbydes en vinmenu som er tilpasset de enkelte serveringer. Jeg fik den præsenteret, men er nok for kritisk i forhold til disse vinmenuer. Der er altid for mange vine jeg kender, eller har et dårligt forhold til. Ganske som normalt valgte jeg også at droppe den her. Der tilbydes en del vine på glas, men det kiggede jeg ærlig talt ikke nærmere på. Flaskekortet er stort og godt dækkende. Især de helt klassiske områder er godt dækket med stor dybde på Bourgogne og en flot udvalg af Champagne. Der er lidt spredt fægtning på mange små sjove områder. Desværre mest de store klassiske navne og ikke så meget eventyr. Ja, Eden Sadie er stor fra Sydafrika, men der sker så meget andet vildt og godt der som kunne være på kortet. Loire kunne også have flere gode køb. Italien, synes jeg er sjovest udenfor de helt klassiske navne. Ja, Emidio Pepe er stort, men der findes mange virkelig sjove hvide der ville passe godt her. Nå, ikke mere brok.

Vi valgte Champagne, hvilket måske ikke var den store overraskelse. Jeg havde set at de havde haft besøg af producenten Gamet og vi fik hendes Cerisières på anbefaling fra Ida. Et super godt valg.

2019 Gamet, Cerisières, zero dosage, Champagne

En vin fremstillet på pinot meunier, plantet i 1993. Argang 2019, degorgeret 10/2023 og kun fremstillet 341 flasker. En vin der havde stor kompleksitet og netop havde finessen og evnen at tilpasse sig. Det vil sige at den endte med at passe til alle serveringer. En vin der kan spille på finessen og dybden, samt på det intense og det lette. Det kan stor Champagne, og netop derfor nyder jeg at vælge det til en menu der som denne gik i mange retninger. Gamet Champagne er et nyt og spændende bekendskab.

Maden på Roks Restaurant

Det var retter centreret om fisk og skaldyr. Alle fisket i det lokale farvand, undtagen den grøndlandske snekrabbe. Muslinger fanget i hånden af de lokale og alle historier serveret med et smil, uden at det blev højtravende, blot hyggeligt.

Torskeskind med citronmayo til at starte, sprødt og lækkert.

Søpindsvin på ristet brød var lækkert og en ordentlig umamibombe. Cremet og med masser af smag.

Lemon sole, eller rødtunge på dansk. Perfekt tilberedt så den faldt i flager. Olie med koriander og chili gav et dejligt bid og modspil. Her lukkede Champagnen virkelig op for nye dybder og spillede fint sammen med chilien.

Kongekrabbe er bare såååå lækkert. Her helt frisk og sprød, hvor kødet nærmest faldt ud af skallerne. Dejligt brød til at søbe saucen op med. En perfekt servering.

Ocean perch med persillesauce i bunden. Smagfuldt og en god kombination med saucen.

Skyrsorbet med lidt krymmel i bunden. Ja det smagte da godt, men mindeværdigt var den ikke.

Samlet set for Roks

Stor anbefaling af Roks i Torshavn, der måske var vores bedste spiseoplevelse på Færøerne. Elegancen og finessen i alle serveringer er det man husker bagefter. En stor fornøjelse, hvor vi gerne kommer igen.

Her kan du læse mit indlæg med gode råd, hvis du skal holde ferie på Færøerne.